Het eerste vliegtuig vol met Pelgrims

saudi arabian airlinesHet eerste vliegtuig met pelgrims voor het hadj seizoen 2013 zal aanstaande zaterdag landen op het Prince Mohammed bin Abdulaziz vliegveld in Medina. Dit werd officieel gemeld door Abdel Fattah Ata, de voorzitter van de luchtvaartautoriteit in Medina. Het vliegtuig zal vertrekken met meer dan 400 pelgrims vanaf de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Volgens Ata zijn zowel bij de particuliere- als de overheidsinstanties alle voorbereidingen afgerond en staan alle partijen paraat staan om de opvang van pelgrims zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Deze tijdelijke massa emigratie van over de hele wereld naar Saudie Arabië is een uniek fenomeen. De Saoedische autoriteiten staan daarom elk jaar voor de uitdaging om de ongeveer drie miljoen pelgrims op te vangen en zo goed mogelijk te faciliteren.

Alle faciliteiten in zowel Mekka als Medina worden volgens de voorzitter van Centrale Hadj Commissie in Mekka prins Khalid Alfaysal, kosteloos aan de pelgrims geboden.

Het eerste vliegtuig met de Nederlandse pelgrims zal insha Allah rond 17 september vertrekken. Ieder jaar vetrekken er ongeveer 5000 pelgrims van Nederland naar de heilige steden om de hadj als vijfde zuil van de Islam te verrichten.

Vertaald en herschreven door: Hadjinformatie.nl | Bron: makkah-now.com