Begeleider

Begeleider met mapTijdens de Hadj gaat er een begeleider van het reisbureau mee. Deze persoon is diegene die jouw groep tijdens het verblijf in Saudi Arabië begeleidt op organisatorisch- en in sommige gevallen ook op Islamitisch gebied.

Tijdens de Umrah reist er een vaak alleen een vertegenwoordiger van het reisbureau mee. Deze persoon regelt al het papierwerk, maar reist niet met de groep mee.

De begeleider is diegene die al het papierwerk tijdens je reis regelt. Indien vervoer in je contract is besproken is hij is tevens verantwoordelijk voor het vervoer. De begeleider is niet op elk moment aanwezig bij de groep. Het zal veelal voorkomen dat er met de groep wordt afgesproken op een bepaald punt, waar de begeleider aanwezig zal zijn.

Het is niet verstandig om qua Islamitische kennis enkel op de begeleider van het reisbureau te vertrouwen. Het is aangeraden voordat je op reis gaat zelf workshops over de Hadj en Umrah rituelen bij te wonen en betrouwbare boeken aan te schaffen met specifieke informatie over alle verplichtingen. Op deze manier voorkom je dat, om welke reden dan ook, je Hadj of Umrah ongeldig is.