Hadj Ervaringen en Praktische Tips van Medemoslims

Ka'ba in MekkaWanneer je een reis gaat ondernemen is het van belang om jezelf goed voor te bereiden op de omstandigheden van het land wat je gaat bezoeken. De Hadj is voor iedere moslim de reis van zijn of haar leven en daarom is het essentieel dat je goed bent voorbereid, zowel op spiritueel als op praktisch gebied.

Ervaringen van de Hadj worden in veel gevallen enkel met vrienden en kennissen gedeeld. Denk hierbij aan de ervaringen met het bidden in gezegende moskeeën, het overnachten in Mina, het omgaan met de hitte en de drukte, etc.

Wij geloven dat het essentieel is dat een ieder die op Hadj wilt gaan zo goed mogelijk wordt geïnformeerd, ook door personen buiten zijn of haar omgeving. Dit is waarom wij de Hadj ervaringen van zowel broeders als zusters publiekelijk willen maken middels de rubriek Hadj ervaringen.

De Hadj ervaringen bestaan uit een reeks interviews met hadjgangers waarin zij hun praktische ervaring delen m.b.t. zaken zoals kleding, gezondheid, hygiëne, het omgaan met de drukte, de overnachting in Mina, etc.

De eerste twee ervaringen zijn interviews met Jihad Alariachi, docente aan de Hogeschool InHolland en freelance spreker en Alia Azzouzi, communicatie adviseur en eigenaresse van de bekende espressobar Espresso Dates uit Rotterdam. In de interviews vertellen zij over hun ervaringen als vrouwelijke hadjgangers en geven zij een hoop praktische tips aan andere zusters die van plan zijn de hadj te gaan verrichten.

Bekijk de hadj ervaringen pagina →

Plaats een reactie

*