De Hadj en het Corona virus

Saudi-Arabië raad oudere en chronisch zieke moslims aan om zich dit jaar te onthouden van het verrichten van de Hadj. De regering van Saudi Arabië hoopt hiermee de verspreiding van het Corona virus, ook wel bekend als het MERS (Middle East Respiratory Syndrome) syndroom,  te beperken.

Het Corona virus heeft tot dusver in Saudi Arabië aan 38 mensen het leven gekost heeft.

Het Saudische ministerie van volksgezondheid heeft dit jaar daarom een aantal maatregelen gesteld waar de hadj dit jaar aan moet voldoen als onderdeel van de voorzorgsmaatregelen tegen de verdere verspreiding van het Corona virus.

Deze maatregelen bestaan o.a. uit een aanbeveling richting alle zieke (zoals hartpatiënten, mensen met ademhalingsproblemen, diabetes, etc.) oudere moslims, zwangere vrouwen en kinderen om de hadj een jaar uit te stellen.

Deze beslissing van Saoedi-Arabië komt als gevolg van de noodgesprekken gehouden met de WHO (World Health Organization) over het Corona virus. Tijdens deze bijeenkomsten liet de WHO weten bezorgd te zijn over de verspreiding van het virus vanwege de miljoenen moslims die het land bezoeken om hadj te verrichten.

Vertaald door: Hadjinformatie.nl | Bron: Al Jazeera