Umrah

De umrah, ook wel de kleine hadj genoemd, wordt door vele gezien als de niet-verplichte bedevaart. Er is echter een meningsverschil onder de geleerden over het niet-verplichte karakter van deze reis.

Het is voor veel moslims een gewoonte om eerst de umrah te verrichten alvorens op hadj te gaan. In tegenstelling tot de hadj rituelen kunnen de rituelen van de umrah binnen een paar uur worden verricht.

Het begin

De rituelen van Umrah beginnen vlak voor het passeren van de miqat. Het is ook mogelijk om jezelf al voor te bereiden alvorens je naar Mekka reist door bijvoorbeeld al de ihram kleding (verplicht voor de man) te dragen en de aanbevolen ghusl (grote wassing) te verrichten.

Het is niet toegestaan om al met de rituelen, zoals het uitspreken van de intentie, te beginnen voordat je bij de miqat arriveert.

De rituelen

Zodra je de miqat bent binnen getreden kun je beginnen met het verrichten van de onderstaande rituelen:

  • De intentie uitspreken (Labayka Allahouma umrah).
  • Talbiya (Labayka Allahouma labayk) totdat je bij al-haram arriveert.
  • Tawaf om de ka’ba.
  • Twee raka’at (gebedseenheden) bij de Maqam Ibrahim.
  • Sa’y tussen Safaa en Marwah.
  • Knippen en scheren van het hoofdhaar.

Tijdens en na de tawaf moeten er nog een aantal rituelen worden verricht die in detail worden beschreven in het boek ‘De rituelen van de Hadj en de Umrah‘ van syeikh Al-Albanie.

Umrah reispaketten 2013

Wil je dit jaar de Umrah gaan verrichten? Hieronder vind je een lijst met Umrah reispaketten van alle reisbureau’s die bij ons zijn aangesloten.

Reisbureau Vertrek Duur Vanaf prijs Opties
No posts found